Masala chai on Etelä-Aasiasta peräisin oleva musta tee, jossa yhdistyvät intialaiset yrtit ja mausteet. Masala chai on yksi tunnetuimmista teelaaduista ympäri maailmaa. Sitä nautitaan niin teehuoneissa, basaareissa kuin kodeissakin. Chai -sanan moni tunnistaa myös kahvijuomasta nimeltä chai latte. Siinä kahvimaito on maustettu chai-teen mausteilla.

Masala chaita voi tietysti ostaa valmiiksi pakattuna teepussina, mutta kukapa nyt sellaisesta nauttisi? Valmista mieluummin itse aidoista raaka-aineista tätä teejuomien kuningasta! Ainakin Tastemade-videon kuvaus lupaa että tämä tee on ehkä universumin parasta!

Katso oheinen Tastemade -kanavan ohjevideo niin tiedät miten homma hoituu. Suomennos alla.

Mitä tarvitaan

  • 1 tl inkivääriä, hienoksi silputtuna
  • 7 kuorittua kardemumman siementä
  • puolikas mausteneilikankukka
  • pieni pala kanelitankoa (~1 cm)
  • 3,5 dl maitoa
  • 2 tl sokeria
  • 2 tl orange pekoe -luokan jauhettua teetä
  • mortteli ja survin

Vaiheet

  1. Tee ensin masala-sekoitus: laita mortteliin kardemumman siemenet, neilikka ja kaneli. Survo.
  2. Laita kattilaan 3,5 dl maitoa ja 3,5 dl vettä ja säädä liesi keskilämmölle. Lisää sekaan masala-sekoitus, pekoe-tee, sokeri ja inkivääri.
  3. Kun tee on alkamassa kunnolla kiehua, ota kattila liedeltä. Vie se uudelleen liedelle, ja toista tämä kolme kertaa. Näin tee sekoittuu.
  4. Tarjoile ja nauti lämpimänä!

 

Lähde: Tastemade

Katso myös:

Kommentit

kommenttia