Vohnitsi on yksi uusista trendiherkuista, joista uutisoimmekin jo aiemmin. Tiettävästi tämä hybridiherkku ei ole vielä rantautunut isommin Suomeen, toisin kuin cronitsi – croissantin ja donitsin yhdistelmä. Foodease-kanava julkaisi videon, jolla näytetään miten tätä seuraavaa isoa herkkuhittiä valmistetaan. Ei muuta kuin leipurinhattu päähän ja hommiin!

 

Tarveaineet

  • 0,5 dl lämmintä vettä
  • 1/2 rkl kuivahiivaa
  • 0,5 dl sulatettua voita
  • 2,5 dl maitoa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 dl puolikarkeaa vehnäjauhoa
  • 1 kananmuna
  • 1/4 tl ruokasoodaa
  • ruokaöljyä uppopaistamiseen

 

Ohje

  1. Sekoita hiiva ja vesi isossa kulhossa ja anna seistä muutaman minuutin ajan.
  2. Sulata voi. Sekoita voi, maito, sokeri ja suola. Kun seos on sormenlämpöistä, sekoita se hiiva-vesiseoksen kanssa.
  3. Lisää vehnäjauho ja sekoita kunnes tuloksena on paksu tasainen taikina.
  4. Peitä kulho muovikelmulla ja anna seistä yön yli huoneenlämmössä. Taikina nousee ja kasvaa kaksin-kolminkertaiseksi aamuun mennessä.
  5. Seuraavana aamuna vatkaa muna ja lisää se ruokasoodan kera taikinaan ja sekoita, kunnes seos on tasainen.
  6. Lämmitä paistoöljy.
  7. Paista vohveleita vohveliraudalla 3 – 4 min, siten että vohvelit ovat puolivalmiita öljyyn siirrettäessä
  8. Siirrä vohvelit öljyyn paistumaan. Ne ovat valmiina kullankeltaisia ja rapeita.
  9. Päällystä vohnitsit vaikkapa Nutellalla ja kermavaahdolla
  10. Herkuttele!

 

Lähde: Foodease

Katso myös:

Kommentit

kommenttia