Kahvin valmistamisessa on omat jipponsa!

Kahvi maistuu parhaalta kun muistat noudatat tätä viiden säännön simppeliä listaa. Katso vinkit alla!

Valmista kahvi näin:

1. Osta kahvipavut vastapaahdettuina

Kahvipavut ovat parhaimmillaan pari päivää mätkiinnyttyään paahtamisen jälkeen.

2. Jauha itse papusi

Hanki kahvimylly, jos sinulla ei sellaista vielä ole. Kahvi säilyttää parhaiten arominsa kokonaisina papuina, joten maksimaalisen määrän aromeja saat kun jauhat pavut vasta juuri ennen kahvin keittämistä.

3. Säilytä kahvisi oikein

Eli mieluiten omassa pakkauksessaan, ilmatiiviisti suljettuna ja lämmöltä, kosteudelta sekä valolta suojattuna.

4. Jos keität kahvia pressopannussa tai pour over -metodilla…

…niin varmista, että vesi on oikean lämpöistä: 90 – 95-asteista. Saat vedestä juuri sopivan kuumaa keittämällä sitä ja antamalla veden seistä 45 sekuntia ennen kaatamista.

5. Pidä kahvinkeitin puhtaana

Puhdista se viimeistään silloin kun koneistosta kuuluu äänekästä rupsutusta tai keittämisnopeus on hidastunut.

 

Katso myös:

Lisää kahvitietoutta

Lähde: en.ilovecoffee.jp

Kommentit

kommenttia