Jamie Oliver näyttää oheisella videolla omat niksinsä uppomunan valmistamiseen.

Alla vinkit suomennettuina.

Vinkki 1: Käytä aina tuoreita munia

Vinkki 2: Veden ei kuulu kiehua, vaan porista hiljalleen.

Vinkki 3: Käytä pientä kulhoa munan pudottamiseen veteen.

Vinkki 4: Voit Jamien mukaan jättää etikan ihan hyvin pois, jollet sitten halua etikkaista makua munaasi.

Vinkki 5: Pyöritä lusikkaa vedessä ja tee pieni pyörre. Näin uppomuna pysyy koossa parhaiten.

Vinkki 6: Voit valmistaa monta uppomunaa helpommin, kun rikot munat kuumuutta kestävällä muovikelmulla päällystettyyn kulhoon. Muna jää muovikelmun sisään. Solmi muovikelmupussi kiinni ja keitä normaaliin tapaan.

Vinkki 7: Keittoaika on tyylistä riippumatta aina n. 3 min.

 

Lähde: Jamie Oliver

Katso myös:

Kommentit

kommenttia