Tandoorikana on yksi tunnetuimmista intialaisruokalajeista.

Aussie Griller näyttää oheisella videolla miten tämä eksoottinen herkku valmistetaan.

Mitä tarvitaan

  • 1 kg nahatonta kananlihaa
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 1,5 tl kuminansiemeniä
  • 2 tl korianterinsiemeniä
  • 2 – 6 kashmiri-chiliä
  • 2 vihreää kaardemumman palkoa
  • 1 cm kanelitanko
  • 2 mausteneilikkaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 rkl vaaleaa etikkaa
  • 1/2 tl tandooriväriä
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 5 cm pätkä inkivääriä
  • 1 sitruunan mehu

Vaiheet

  1. Kaada kuminansiemenet, korianterinsiemenet, mustapippuri, neilikat, kaardemummanpalot, kaneli ja chilit maustesekoittimeen. Jauha hienoksi seokseksi.
  2. Kaada jauhe tavalliseen tehosekoittimeen. Lisää myös paprikajauhe, tandooriväri, inkivääri, valkosipuli sekä sitruunanmehu. Lisää myös etikka ja jogurtti. Sekoita.
  3. Kaada tandoorimarinadi kanan päälle, sekoita ja anna marinoitua jääkaapissa noin 24 h (- vähintään 8 h).
  4. Esilämmitä grilli 260-asteiseksi. Jos kananpalasi ovat suunnilleen saman kokoisia kuin Aussie Grillerillä videolla, niin paistoaika on noin 25 minuuttia. Tarkkaile kypsymistä.

 

Vinkki: Ole varovainen tandoorivärin kanssa! Sitä voi olla vaikea pestä vaatteista pois.

Lähde: Aussie Griller

Katso myös:

Kommentit

kommenttia