BBQ ribsit ovat erinomaista, suussa sulavaa grilliherkkua, kunhan vain tekee huolella, vaihe vaiheelta, matalalla lämmöllä ja malttaa odottaa. Ribsit eivät siis ole pikaruokaa, mutta odotus palkitaan.

  • Leikkaa ylimääräinen rasva pois ribseistä
  • Poista lihan ja luiden päällä oleva kalvo
  • Sekoita yksi ruokalusikallinen kumina-, chili-, ja paprikajauhetta keskenään
  • Lisää seokseen suolaa ja mustapippurirouhetta
  • Kuivaa ribsit talouspaperilla
  • Ripottele mausteseos tasaisesti lihan pintaan, molemmille puolille
  • Anna ribsien marinoitua jääkaapissa yön yli
  • Esilämmitä kaasugrilliä kaikilla polttimilla, täydellä lämmöllä 10 minuuttia
  • Puhdista grilliritilä grilliharjalla
  • Öljyä grilliritilä, näin ribsit eivät tartu ritilään
  • Sammuta kaasugrillin keskipoltin
  • Säädä sivupolttimet miedolle lämmölle
  • Aseta folioastia keskelle, grilliritilän alle, jotta rasva ei tipu polttimiin
  • Aseta ribsit grilliin luupuoli alaspäin, folioastian päälle
  • Sulje kaasugrillin kupu
  • Anna ribsin kypsyä rauhassa kunnes lihan sisäinen lämpö on 75-85 astetta
  • Lisää oma suosikki BBQ kastikkeesi ribsien pintaan 30 min ennen valmistumista
  • Grillaa valmiiksi ja herkuttele

 

Lähde: AllRecipes

Katso myös:

Kommentit

kommenttia