Tässä suklaalaavakakussa on magiaa!

Kakku tarjoillaan suklaakastikkeen kanssa, ja kun kaadat kastikkeen kakun päälle niin se hupsahtaa kakun sisään. Kun sitten alat lusikoida kakkua, suklaakastike valuu lautasellesi. Suklaafanaatikon unelma!

Mitä tarvitaan

  • 140 g temperoitua suklaata

Browniekakku:

  • 300 g voita tai margariinia
  • 6 kananmunaa
  • 660 g sokeria
  • 1 tl vaniljaa
  • loraus marsalaa (jälkiruokaviiniä, jos maistuu)
  • 90 g kaakaojauhetta
  • 190 g puolikarkeaa vehnäjauhoa ja 1 tl leivinjauhetta

Ganache eli laavasisus:

  • 200 g maitosuklaata
  • 80 g tummaa suklaata
  • 100 ml kermaa

Valmistusohje

  1. Levitä temperoitua suklaata foliolle
  2. Ennen kuin suklaa on täysin kovettunut, leikkaa siitä sopivan kokoisia pyöreitä suklaalevyjä käyttäen pyöreää muottia.
  3. Kun olet leikannut muutaman suklaalevyn, anna suklaan vielä mätkiintyä. Peitä suklaa alumiinifoliolla ja laita päälle painoksi esim. kirja. Tämä estää suklaata muuttamasta muotoaan.
  4. Sulata 300 g voita. Sekoita siihen sokeri, kananmunat, kaakaojauhe, vehnäjauho ja leivinjauhe. Sekoita. Lisää halutessasi myös loraus makeaa jälkiruokaviiniä ja vaniljaa.
  5. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Ann käyttää videolla 26 x 38 cm kokoista vuokaa.
  6. Pilko valkosuklaata ja ripottele taikinan päälle
  7. Paista taikina 180-asteessa kunnes taikina on valmista (kokeile veitsellä). Anna jäähtyä.
  8. Leikkaa taikinasta pyöreitä kiekkoja samalla muotilla jolla leikkasit kohdassa 2.
  9. Leikkaa taikinan keskeltä pyöreä pala pois.
  10. Valmista laavasisus (ganache): sulata tavallista ja tummaa suklaata mikroaaltouunissa. Varo ettet käräytä suklaata: lämmitä ja sekoita parinkymmenen sekunnin välein.
  11. Lisää kulhoon kerma ja sekoita.
  12. Varmista että valmistamasi ganache on lämmintä ennen tarjoilua. Tarjoa kakku vaniljajäätelön ja ganachen kera
  13. Herkuttele!

 

Lähde: How to Cook That

Katso myös:

Kommentit

kommenttia