Tämä juustokakku vie kielen mennessään!

Byron Talbott leipoo tällä kertaa pienen ja söötin juustokakun. Helppoa ja herkullista!

Tarveaineet

  • 10 cm mini-irtovuoka

Pohja:

  • 2,5 dl Grahamkeksejä murusina (esim. Digestive)
  • 100 g voita
  • 2 rkl ruskeaa sokeria
  • 1 tl suolaa

Täyte:

  • 200 g tuorejuustoa
  • 1 dl smetanaa tai 1,5 dl Nutellaa
  • 2,5 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl vaniljapaputahnaa (vaniljasokeri käynee myös)
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta

Ohje

Pohja:

  1. Sekoita kulhossa pohjan aineet.
  2. Painele pohja paikalleen vuokaan, pohjalle ja reunoille.
  3. Laita pohja jääkaappiin 5 – 10 minuutiksi

Täyte:

  1. Sekoita kulhossa kaikki täyteainekset paitsi kananmunat.
  2. Lisää kananmunat yksi kerrallaan, ja sekoita.
  3. Kaada täyte vuokaan.
  4. Lämmitä uuni 190-asteiseksi.
  5. Paista kakku laakeassa vuoassa jossa on kiehuvan kuumaa vettä. Paistoaika n. 1 tunti foliolla peitettynä.
  6. Anna kakun jäähtyä 45 min huoneenlämmössä.
  7. Poista folio ja anna kakun jäähtyä jääkaapissa 2 tuntia.
  8. Irroita kakku vuoasta lastalla varovasti.
  9. Irroita vuoka
  10. Tarjoile kermavaahdon ja marjojen kera

 

Lähde: Byron Talbott

Katso myös:

Lisää Byron Talbottia

Lisää juustokakkureseptejä

Lisää leivontaideoita

Lisää jälkiruokia

Kommentit

kommenttia