Suolakurkkuja ei välttämättä tarvitse ostaa kaupasta, vaan niitä voi purkittaa itsekin.

Samalla kurkut voi maustaa makunsa mukaan, vaikka vähän tulisemmin kuin mitä kaupasta saa.

Vaiheet

  1. Steriloi 6 lasipurkkia kiehuvassa vedessä.
  2. Erillisessä kattilassa kiehauta 10 – 20 litraa vettä. Lisää 2 – 4 tl suolaa.
  3. Lisää jokaiseen purnukkaan hieman tilliä, kuorittuja valkosipulinkynsiä, pieni nokare jalapenopippuria (jos maistuu), 4 – 8 mustapippuria ja kaksi neljäsosiin pilkottua (persialaista) kurkkua.
  4. Täytä purkki suolavedellä.
  5. Sulje purkki. Anna seistä pari päivää huoneenlämmössä.
  6. Herkuttele!

 

Lähde: LEAF

Katso myös:

Kommentit

kommenttia