On taas se aika vuodesta kun linnunpoikaset kuoriutuvat munistaan ja lintuemot rääkyvät varoituksiaan puidenlatvoista. How To Cook That -kanavan emäntä Ann Reardon päätti juhlistaa tätä jokakeväistä näytelmää valmistamalla suklaisen linnunpesän!

Mitä tarvitaan

pesä:

munat:

  • 60 g suklaakakkua
  • 30 g sulatettua suklaata
  • 1/4-sitruunan raastettu kuori
  • tilkka appelsiinin mehua
  • 100 g valkosuklaata kuoreksi
  • 1/2 vaniljapapu (koristeeksi kuoren päälle)

Vaiheet

pesä:

  1. Laita sokeri ja vesi kattilaan, kiehauta ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut.
  2. Kaada sokerivesi suljettavaan astiaan ja anna jäähtyä 2 – 3 h jääkaapissa
  3. Purista folio palloksi kuten videolla kohdassa 1:00
  4. Kaada kylmä sokerivesi laakeaan astiaan.
  5. Laita sula suklaa uudelleensuljettavaan pussiin ja leikkaa pieni reikä kulmaan.
  6. Pursota suklaata veteen kuten videolla kohdassa 1:25. Tee näin ”oksat” ja kokoa ne foliopallon päälle.
  7. Liimaa irtonaiset ”oksat” yhteen sulalla suklaalla.
  8. Purista foliopalloa sormillasi ja nosta se pois ”pesästä”, kuten kohdassa 3:00.

munat:

  1. Murusta suklaakakku ja lisää sulaa suklaata. Lisää haluamasi aromit, esim. raaka-ainelistassa mainitut sitruunankuoriraaste ja tilkka appelsiinin mehua.
  2. Pyörittele seoksesta munia ja anna niiden jäähtyä jääkaapissa n. 30 min.
  3. Dippaa munat sulatettuun, temperoituun valkosuklaaseen (tarkempi tekniikka videolla kohdassa 4:10)
  4. Dippaa jokainen muna pari kertaa.
  5. Lisää munat pesään

 

Lähde: How to Cook That

Katso myös:

Kommentit

kommenttia