Mikä voisi olla parempaa kuin suklaalevyllinen ihanaa suklaista nautintoa?

Suklaalevyn muotoinen suklaakakku tietysti! Tämän video-ohjeen meille tarjoaa Youtube-käyttäjä kawaiisweetworld. Tätä ohjetta varten tarvitset suklaalevyn muotoisen paistomuotin, mutta todelliset MacGyverit voivat koittaa muotoilla neliskulmaisesta kakustakin suklaalevyn veistä käyttäen.

Mitat ovat suoria käännöksiä Amerikan cup-mitoista, joten ne näyttävät vähän oudoilta. Mittoja voi todennäköisesti huoletta pyöristää enemmänkin ilman ongelmia, mutta tee se omalla vastuullasi.

Mitä tarvitaan

  • 3 huoneenlämpöistä kananmunaa
  • 0,8 dl valkoista sokeria
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1,6 dl puolikarkeaa vehnäjauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3,5 dl suklaamuruja
  • suklaalevymuotti

Vaiheet

  1. Vatkaa munia ja sokeria n. 5 – 7 minuutin ajan. Näin seoksesta tulee paksua ja vaaleankeltaista.
  2. Sekoita joukkoon öljy
  3. Sekoita rauhallisesti joukkoon vehnäjauho ja leivinjauhe – älä vatkaa
  4. Laita taikina öljyttyyn suklaalevymuottiin ja paista 175 asteessa 20 – 25 minuuttia
  5. Anna kakun jäähtyä kunnolla. Sitten poista se muotista ja anna jäähtyä ritilällä.
  6. Trimmaile kakusta pois ylimääräiset, jotta se mahtuu takaisin muottiinsa.
  7. Sulata suklaamurut haudutuskattilassa miedolla lämmöllä (~60 asteessa).
  8. Sivele sulaa suklaata puhdistettuun suklaalevymuottiin ja aseta kakku takaisin muottiinsa.
  9. Kaada loput sulasta suklaasta kakun päälle.
  10. Laita kakku jääkaappiin 20 minuutiksi, sitten poista se varovaisesti vuoasta.
  11. Herkuttele!

 

Lähde: kawaiisweetworld

Katso myös:

Lisää jälkiruokareseptejä

Lisää leivontareseptejä

Lisää erikoisherkkuja käyttäjältä kawaiisweetworld

Kommentit

kommenttia