Baumkuchen on saksaa ja tarkoittaa kirjaimellisesti puukakkua. Nimi tosin äännetään hieman toisin kuin Byron Talbott sen oheisella videolla lausuu, mutta se on sivuseikka. Baumkuchenin sisus muistuttaa halkileikatun puun vuosirenkaita – siitä nimi.

 

Tarveaineet

  • 4 kananmunaa
  • 1 rkl vaniljauutetta (voi korvata vaniljasokerilla tms.)
  • 0,5 dl maitoa
  • 2 rkl tummaa rommia (jos maistuu)
  • 1,75 dl sokeria
  • 1,75 dl ruskeaa voita (beurre noisette)
  • 1 dl kakkujauhoa

Suklaakuorrute:

  • 2,5 dl tummaa suklaata
  • 1 dl kermaa
  • 1 rkl tummaa rommia (jos maistuu)
  • 1/2 pikkupaketillista gelatiinia
  • 1 dl vettä

 

Ohje

  • Seuraa videon ohjeita. Paistaminen tapahtuu kerroksittain, kuten videolla näytetään (kohta 2:30). Paistoaika per kerros on n. 1,5 min 260 asteisessa uunissa.

 

Lähde: Byron Talbott

Katso myös:

Kommentit

kommenttia