Byron Talbott valmistaa oheisella videolla mozzarellatikkuja.

Mozzarellatikut lösähtävät helposti uunissa muodottomiksi – tästä syystä ne ovat pääosassa monissa ruokamoka-aiheisissa hupikuvissa. Tällä video-ohjeella et kuitenkaan epäonnistu!

Ainekset:

  • 225 g mozzarellaa (kuivaa)

Leivitysneste:

  • 1 kananmuna
  • 0,5 dl maitoa
  • suolaa ja pippuria

Leivitystaikina:

  • 1 dl puolikarkeaa vehnäjauhoa
  • 1 dl mannasuurimoita tai maissijauhoa
  • 1 tl chililastuja
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 tl kuivattua kirveliä tai muuta vihreää, kuivattua yrttiä
  • 1 tl tuoretta pilkottua rosmariinia

+ leivänmuruja uunivuoalle

+ rypsiöljyä paistamiseen

Vaiheet:

  1. Sekoita leivitysjauhe ja leivitysneste omiin kulhoihinsa.
  2. Käytä mozzarellatikkuja ensin leivitysnesteessä, sitten leivitystaikinassa, toisen kerran leivitysnesteessä ja sitten leivänmuruissa.
  3. Täytä kattila puolilleen rypsiöljyllä, ja lämmitä se liedellä n. 160-asteiseksi.
  4. Paista tikkuja parin minuutin ajan
  5. Nosta tikut kattilasta talouspaperille, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois.
  6. Herkuttele suosikkidippikastikkeesi kanssa!

Katso video yllä!

Lähde: Byron Talbott

Katso myös:

Lisää naposteltavaa

Lisää Byron Talbottia

Lisää mozzarellareseptejä

Kommentit

kommenttia