Omenalastut eivät ole entisiään tämän jälkeen!

Nämä eivät ole ihan perinteisiä omenalastuja, vaan karamelliin dipattuja, makeampia versioita. Sopivat hyvin vaikkapa karkin korvikkeeksi elokuvailtaan.

Mitä tarvitaan

  • 8 – 10 pientä omenaa
  • 0,5 dl karamellia
  • suolaa
  • leivinpaperia

Vaiheet

  1. Esilämmitä uuni 105-asteiseksi
  2. Viipaloi omenat ohuiksi siivuiksi
  3. Lämmitä karamellia mikrossa puoliteholla n. 30 sekuntia kerrallaan, kunnes karamelli on sulaa. Voit lämmittää sitä myös pannulla alhaisella lämmöllä voin kanssa.
  4. Dippaa puolet omenalastusta karamelliin. Älä kostuta koko lastua karamellissa, koska tällöin lastusta ei tule rapea.
  5. Aseta lastut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, karamellipuoli ylöspäin
  6. Paista uunissa n. 2 tuntia
  7. Kurkista uuniin tunnin kuluttua. Jos lastut alkavat olla kullanruskeita, poista ne uunista.
  8. Lisää ripaus suolaa lastuihin ja anna jäähtyä

 

Lähde: Tablespoonrecipes

 

Katso myös:

Puraise rapea päärynäsipsi – blogista Life tastes good

Näin teet perunalastuja helposti mikrossa

Näin teet itse rapeita perunalastuja

 

Kommentit

kommenttia