Corn dogit eli ”maissikoirat” ovat eräänlainen maissivariaatio hot dogista.

Kuten arvata saattaa, corn dogit ovat erityisen suosittuja Amerikassa – oikeastaan corn dog osuu amerikkalaisuuden ytimeen: maissi + hot dog = Amerikka. Corn dog koostuu siis hot dog-nakista jota ympäröi maissitaikina. Yleensä corn dogeja myydään esimerkiksi tapahtumissa suoraan grillistä, mutta niitä voi lämmittää myös kotona uunissa, pannulla tai grillissä.

Oheisella videolla näytetään miten valmistetaan minikokoisia corn dogeja tikun nokassa. Erinomaista pikkupurtavaa ja tarjoiltavaa grillauskaudella vaikkapa alkupalana. Videon on tehnyt Youtube-käyttäjä Cathy Diep. Suomennos reseptistä alla.

Mitä tarvitaan (6 corn dogia):

  • 30 min vedessä liotettuja, puisia paistinvartaita
  • 3 rkl sokeria
  • rypsiöljyä
  • 0,5 dl maissitärkkelystä
  • 3,5 dl karkeaa maissijauhoa
  • 3,5 dl piimää
  • 1 dl puolikarkeaa vehnäjauhoa

(huom.: alkuperäisiä cup-mittoja pyöristelty hieman)

Vaiheet:

  1. Leikkaa vartaista pois n. 7 cm. Jätä likoamaan veteen 30 minuutiksi
  2. Sekoita isossa kulhossa karkea maissijauho, vehnäjauho, sokeri ja piimä. Vispaa seos tasaiseksi.
  3. Leikkaa hot dog nakit puoliksi
  4. Pyörittele nakkeja vehnäjauhossa
  5. Työnnä vartaat nakkeihin ja pyöritä taikinassa
  6. Lämmitä pannussa rypsiöljy n. 175-asteiseksi
  7. Paista corn dogeja kunnes ne ovat kultaisenruskeita, 2 – 3 min

 

Lähde: Cathy Diep

Katso myös:

Kommentit

kommenttia