Oluttölkkikana (”beer can chicken”) tunnetaan myös nimellä juopunut kana.

Suomessa tämä ruokalaji tosin taitaa olla melko harvinaista herkkua. Tässä nerokkaassa reseptissä idea on, että kokonaisen kanan sisään laitetaan avattu tölkillinen olutta, joka grillin lämmössä haihtuessaan maustaa samalla kanan sisältäpäin.

Wikipedian mukaan on esitetty epäilyksiä tämän tekniikan toimivuudesta, koska kanan sisälle asetettu oluttölkki ei välttämättä saavuta kiehumispistettä, jolloin olutta ei myöskään haihdu kanan sisään. Voisi kuitenkin kuvitella, että grilliritilää vasten oleva tölkin pohja kuumenisi aika tavalla.

Alle on suomennettu videon oleellisimmat pointit.

  1. Mausta kana esimerkiksi Pitmaster X:n tyyliin kuivaseoksella, jossa on ruskeaa sokeria, paprikajauhetta, suolaa, sipulia, valkosipulia, cayennepippuria ja sellerinsiementä.
  2. Kostuta kanan pintaa oliiviöljyllä ja hiero kuivajauheseos siihen
  3. Avaa oluttölkki ja juo siitä 1/4. Jätä loput tölkkiin ja tölkki kanan sisään.
  4. Paista kanaa 1 tunti 180 asteessa.

 

Lähde: Pitmaster X

Katso myös:

Kommentit

kommenttia