Pidätkö McDonald’sin ranskalaisista? Näin valmistat niitä kotonasi!

Ihmiset saattavat olla mitä mieltä tahansa McDonald’sin ruoasta, mutta harva voi väittää etteivätkö mäkkärin ranskalaiset maistuisi herkulliselta. Ranskalaiset sisältävät useita ainesosia, jotka voi helposti korvata arkipäiväisillä raaka-aineilla.

Tämän reseptin myötä opit valmistamaan täydellisiä ranskalaisia, jotka maistuvat jopa paremmilta kuin McDonald’sissa!

Tarvitset:

  • Perunoita
  • Maapähkinäöljyä
  • Suolaa
  • Maissitärkkelystä
  • Lihaliemijauhetta tai naudan talia

Toimi näin:

  1. Leikkaa perunat noin vajaan senttimetrin paksuisiksi siivuiksi
  2. Aseta kaksi siivua päällekkäin ja leikkaa siivut tikuiksi
  3. Lisää kulhoon vettä ja maissitärkkelystä
  4. Aseta ranskalaiset kulhoon ja siirrä kulho jääkaappiin 30 minuutiksi (Prosessi auttaa poistamaan ylimääräistä tärkkelystä)
  5. Ota kulho pois jääkaapista ja kuivaa ranskalaiset talouspaperin avulla
  6. Kuumenna maapähkinäöljy 190 asteeseen ja friteeraa ranskalaisia 90 sekunnin ajan, kunnes ne ovat kellertäviä (huom! älä laita kaikkia ranskalaisia kerralla)
  7. Aseta ranskalaiset pellille ja 10-15 minuutiksi jääkaappiin
  8. Nyt on aika friteerata ranskalaiset uudestaan. Lisää friteerausöljyn joukkoon desilitran verran naudan talia tai pihveistä liuennutta paistorasvaa
  9. Friteeraa ranskalaisia 5-6 minuutin ajan, kunnes ne ovat kullanruskeita
  10. Aseta ranskalaiset kulhoon, lisää suola ja nauti (voit lisätä tässä vaiheessa lihaliemijauhetta, mikäli sinulla ei ollut talia)

Jaa resepti ystäville ja perheenjäsenille, jotka pitävät erityisen paljon McDonald’sin ranskalaisista!

Kommentit

kommenttia