Mansikkakakku on todellinen klassikko – eikä luultavasti yksikään herkkusuu ole asiasta eri mieltä.

Mansikat ja kermavaahto – niin yksinkertainen, mutta herkullinen yhdistelmä! Kokonaisuus ei muutu lainkaan hullummaksi, kun joukkoon lisätään vielä rapea kakkupohja ja muut ainekset.

Löydät reseptin alapuolelta!

(Huom! Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin ”mansikkagelatiinia”, mutta mansikkamehu ja liivate korvaavat sen.)

Ainekset:

  • 6 dl mini pretzeleita
  • 10 rkl suolatonta voita
  • 225 grammaa tuorejuustoa
  • 3 1/2 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 1,2 dl hapankermaa
  • 2,4 dl kermavaahtoa
  • Vajaa 5  dl vettä
  • Mansikkamehua ja gelatiinia
  • 500 grammaa mansikoita, siivuiksi leikattuna

Löydät valmistusohjeet oheiselta videolta!

Kommentit

kommenttia