Lammaskepakko on se oikea kepakko. Kun mausteita virittelee oman makunsa mukaan niin kyllä varmasti maistuu. Ennakkoluuloisille tiedoksi, että nykyään kaupoissa myytävää lammasta kasvatetaan lihan takia, ei villaa varten, joten lampaan maussa ei ole odotettavissa ”villasukkaefektiä”. Se on historiaa, nyt herkutellaan!

 

Valmistusaineet

  • 600 g lampaan jauhelihaa
  • 3 rkl Ras el hanout – mausteseosta
  • 2 tl suolahiutaleita
  • puolikas raastettu sipuli
  • 2 raastettua valkosipulin kynttä

 

Valmistusohje

  • Laita kulhoon 400-600 g lammasjauhelihaa
  • Raasta jauhelihan sekaan puolikas sipuli
  • Raasta jauhelihan sekaan 2 valkosipulinkynttä
  • Lisää  tl Ras El Hanout maustesekoitusta (katso vinkki alta)
  • Lisää 2 tl suolaa
  • Sekoita ainekset keskenään
  • Ota kourallinen jauhelihataikinaa ja muotoile se pötköksi
  • Laita varras jauhelihataikinapötkön läpi
  • Painele jauheliha tiiviisti vartaisiin, koko vartaan matkalle
  • Toista toimenpide lopulla jauhelihalla
  • Anna kepakoiden maustua rauhassa ennen grillaamista
  • Sytytä nuotio ja odota hiillosta ennen grillaamista
  • Grillaa lammaskepakot tasaisesti joka puolelta, pyörittele
  • Anna vetäytyä hetki ja herkuttele

 

Vinkki

  • Ras El Hanout maustesekoituksen voit korvata tekemällä maustesekoituksen itse: Sekoita keskenään ½ chiliä, ½ tl paprikaa, ½ tl kanelia, , ½ tl korianteria, ½ tl kuminaa ja ½ tl mausteneilikkaa tai kardemummaa

 

Lähde: Pitmaster X

Katso myös

Kommentit

kommenttia