Kylmäsavulohta voi valmistaa itsekin.

Se ei ole monimutkaista, mutta aikaa se vie. Tällä Pitmaster X:n videolla näytetään yksi tapa valmistaa kylmäsavulohta, hitaasti savustaen grillissä n. 24 tunnin ajan. Videolla käytetään Pro Q -nimistä pientä savustinlaitetta.

Mitä tarvitaan:

  • 1 kg tuoretta, korkealaatuista lohifileetä
  • 100 g suolaa
  • 100 g sokeria
  • 20 ml siirappia (esim. vaahtera)
  • ProQ -kylmäsavustin

Vaiheet:

  1. Sekoita keskenään sokeri  ja suola. Ripottele lohifileen päälle.
  2. Anna lohen mätkiintyä jääkaapissa 1,5 h.
  3. Pese pois sokeri-suolaseos
  4. Lisää lohen päälle ohut siirappikerros
  5. Kylmäsavusta lohta 24 tunnin ajan. Lämpötilan ei tulisi nousta yli 25 asteen.
  6. Herkuttele!

 

Lähde: Pitmaster X

 

Katso myös:

Kommentit

kommenttia