Ketsuppia voi tehdä itsekin!

Nyt kun olemme oppineet miksi ketsuppi ei meinaa tulla ulos pullosta ja miten pikaruokaloiden ketsuppikuppeja oikein kuuluukaan käyttää, niin on aika oppia tekemään ketsuppia itse. Tämä Zagat-Youtubekanavan pikakurssi ketsupintekoon valottaa ketsupin kotivalmistuksen saloja.

Ketsuppia ei todella välttämättä tarvitse ostaa kaupasta, koska sitä voi tehdä myös itse. Näin välttää myös tehdastuotettujen elintarvikkeiden tyypilliset lisäaineet. Itse tekeminen myös mahdollistaa ketsupin maustamisen omaan makuun sopivaksi. Katso oheinen video ja suomennos vinkeistä alta.

Näin valmistat ketsuppia:

  1. Puolita tomaatit ja aseta ne uuniritilälle. Ritilällä ne paahtuvat tasaisesti.
  2. Laita loraukset oliiviöljyä ja ripaukset suolaa kunkin tomaatinpuolikkaan päälle. Voit lisätä myös vähän kuivattua chiliä.
  3. Paista noin 135 asteessa, noin 2,5 – 3 tuntia.
  4. Kun otat tomaatit uunista, niiden tulisi tuntua lähes kuin hillolta.
  5. Laita tomaatit tehosekoittimeen
  6. Laita sekoittimeen myös loraus vettä ja omenaviinietikkaa sekä ripaus suolaa.
  7. Ala sekoittaa ja lisää vettä tarpeen mukaan

 

Lähde: Zagat

Katso myös:

Kommentit

kommenttia