Nutella on maailman suosituin hasselpähkinälevite. Sitä ei välttämättä tarvitse hakea kaupasta, vaan levitteen valmistaminen kotikonstein käy myös helposti. Katso oheinen video ja tee perässä!

Tarveaineet

  • 0,5 dl hasselpähkinöitä (+ mantelilastuja ja maapähkinöitä)
  • 2,5 dl ruskeaa sokeria
  • 2 tl (kosher)suolaa
  • 5 dl vettä
  • 3,5 dl tummasuklaamuruja
  • 2 rkl kaakaojauhoa
  • 1 rkl vaniljamaustetta
  • 1 tl merisuolaa

Ohje

  1. Paahda pähkinät ja mantelilastut pannulla tai uunissa sopivan rapeiksi
  2. Lisää vesi, ruskea sokeri, hyppysellinen suolaa ja paista vielä 10 – 15 min keskilämmöllä.
  3. Kaada seos tehosekoittimeen ja sekoita seos niin tasaiseksi kuin mahdollista.
  4. Kaada seos kulhoon ja lisää kaakaojauho ja suklaamurut. Sekoita kunnes seos on tasainen.
  5. Laita kulho jääkaappiin tunniksi.
  6. Lisää ripaus merisuolaa
  7. Säilö lasipurkkiin. ”Nutella” säilyy noin kuukauden jääkaapissa.
  8. Herkuttele!

 

Lähde: Byron Talbott

Katso myös:

Kommentit

kommenttia