Hummus on kikhernetahnaa, joka käy monenlaiseen dippailuun ja levitteeksi. Se on lähtöisin Lähi-Idän ja Arabian seudulta, mutta nykyään se tunnetaan keittiöissä ympäri maailman. Kikherneiden lisäksi hummuksessa oleellisessa roolissa on tahini, seesaminsiemenistä tehtyä tahna. Jotkut eivät tahinin mausta pidä, joten sen voi jättää reseptistä myös pois.

Oheisella videolla Youtube-käyttäjä Inspired Taste valmistaa hummusta, joka vie kielen mennessään. Inspired Taste -kanavan veikot väittävät, että raaka-aineiden soseutusjärjestyksellä on väliä, vaikka periaatteessa tahnan valmistus ei vaadi sen kummempia kuin kaikkien listan raaka-aineiden soseuttamista tasaiseksi tahnaksi. Seuraa siis ohjetta, niin tuloksen pitäisi olla herkullista!

Mitä tarvitaan

  • 425 g kikherneitä
  • mehu yhdestä isosta sitruunasta
  • 60 ml tahinia
  • puolikas jauhettu valkosipulin kynsi
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 – 1 tl suolaa
  • 1/2 tl jauhettua kuminaa
  • 2 – 3 rkl vettä
  • päälle ripaus jauhettua paprikaa tarjoiltaessa

Vaiheet

  1. Lisää tahini ja siivilöi sitruunamehu tehosekoittimeen
  2. Sekoita n. minuutin ajan, kunnes seos on rakenteeltaan samanlaista kuin videolla
  3. Pilko puolikas valkosipulin kynsi pieneksi ja lisää sekoittimeen
  4. Lisää oliiviöljy, kumina ja suola. Laita suolaa tässä vaiheessa 1/2 tl, ja lisää tarvittaessa.
  5. Kääntele tehosekoittimen pohjalle juuttunutta tahnaa hieman (käyttäen muovilastaa) ja sekoita n. minuutin ajan.
  6. Pysäytä välillä, kuohkeuta hieman lastalla ja jatka vielä sekoittamista minuutin verran.
  7. Huuhtele kikherneet siivilässä ja lisää n. puolet koko määrästä tehosekoittimeen.
  8. Sekoita minuutin ajan, sitten kaavi taas lastalla tahnaa
  9. Lisää loput herneet ja sekoita jälleen 1 – 2 minuutin ajan.
  10. Lisää hieman vettä samalla kun sekoitat. Huomaat miten veden lisääminen muuttaa samantien hummuksen rakennetta.
  11. Kun tahna on sopivan paksua, kuten videolla, voit lopettaa sekoittamisen.
  12. Herkuttele!

 

Lähde: Inspired Taste

Katso myös:

Kommentit

kommenttia