Tämä kakku on villinnyt sosiaalisen median!

Tämä ällistyttävän helppo suklaakakkuresepti on Youtube-käyttäjä Ochikeronin käsialaa, siis saman tyypin joka latasi video-ohjeen myös lähes yhtä helposta ja huippusuositusta kolmen raaka-aineen juustokakku-soufflésta.

Video-ohje ohessa ja suomennos reseptistä alla.

Mitä tarvitaan

  • 15 cm pyöreä kakkuvuoka
  • sähkövatkain
  • 3 kananmunaa
  • kolme suklaalevyä (yht. 165 g)

Vaiheet

  1. Esilämmitä uuni 170-asteiseksi
  2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset erillisiin kulhoihin. Laita valkuaiset jääkaappiin.
  3. Laita paloiteltu suklaa isoon kulhoon. Sulata suklaa miedolla lämmöllä (60 asteessa) vesihauteessa.
  4. Kun suklaa on jäähtynyt, lisää keltuaiset ja vispaa.
  5. Vatkaa sähkövatkaimella valkuaisia isossa kulhossa, kunnes vaahto on niin kiinteää että voit kääntää kulhon ylösalaisin ilman että vaahto putoaa.
  6. Lisää 1/3 vatkatusta valkuaisvaahdosta (marengista) suklaataikinaan ja sekoita hyvin vispilällä. Lisää sitten asteittain loput marengista puolet kerrallaan, jatkuvasti lastalla sekoittaen.
  7. Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja napauta vuokaa kevyesti pöytää vasten, näin ilmakuplat lähtevät.
  8. Paista 170 asteessa 30 – 40 min.
  9. Ota kakku pois uunista ja anna jäähtyä huoneenlämmössä kunnes se ei ole enää tulikuuma. Laita sitten ritilälle jäähtymään.
  10. Voit lisätä päälle vielä ripauksen tomusokeria jos haluat
  11. Herkuttele!

 

Lähde: Ochikeron

 

Katso myös:

Kolmen raaka-aineen juustokakku-soufflé

Lisää kakkuja

Lisää suklaata

Lisää jälkiruokaideoita ja -reseptejä

Kommentit

kommenttia