Kyllä, luit otsikon oikein – nämä hampurilaissämpylät valmistetaan perunamuusista.

Perunamuusi on suomalaisten ”pyhä” ruoka, jonka jokaisen mummo tai äiti osaa valmistaa parhaalla mahdollisella tavalla.

Klassinen lihapullien ja muiden pataruokien kanssa nautittu herkku ei ehkä siksi tunnu kovin hyvältä ajatukselta hampurilaisen välissä.

Mutta mitä jos… hampurilaissämpylät valmistaisi friteeratusta perunamuusista?

Ainekset:

Perunamuusisämpylät:

5 perunaa
4 valkosipulinkynttä
14 dl vettä (keittämiseen)
0,6 dl voita
1,2 dl maitoa
1 tl suolaa
0,5 tl pippuria
2 rkl persiljaa
6 siivua provolone -juustoa
Kananmunia
Korppujauhoja
Öljyä friteeraukseen

Hampurilaispihvit:

450 g jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl sipulijauhetta
1,5 tl pippuria
Pekonia

Lisukkeeksi:

Salaattia
Ketsuppia
Majoneesia (valinnainen)
Punasipulia

Katso valmistusohjeet oheiselta videolta!

Kommentit

kommenttia