Club sandwich on kerrosvoileipien aatelia.

Se on ehkä maailman tunnetuin kerrosvoileipä heti BLT sandwichin jälkeen. Club (tai clubhouse) sandwich tarjoillaan yleensä neljäsosiin leikattuna ja cocktailtikkujen koossapitämänä. Clubin viisi perusraaka-ainetta ovat kalkkuna, pekoni, salaatti, tomaatti ja majoneesi. Big Macin tyyliin club sandwichin keskellä on usein yksi kerros paahtoleipää sisusten välissä. Club tarjoillaan yleensä coleslaw-salaatin, suolakurkkujen ja ranskanperunoiden kanssa.

Tarina kertoo, että club sandwich olisi kehitetty newyorkilaisessa uhkapeliluolassa 1800-luvun loppupuolella. Iso-Britannian ravintoloiden menuissa clubi on esiintynyt jo ainakin vuodesta 1899.

Oheisella videolla Youtube-käyttäjä croutoncrackerjacks esittelee yhden tavan valmistaa club sandwich. Ohje myös suomennettuna alla.

Mitä tarvitaan:

  • paahtoleipää
  • majoneesia
  • pekonia
  • kinkkuleikkelettä
  • kalkkunaleikkelettä
  • cheddarjuustoa
  • salaatinlehtiä
  • tomaattia

Vaiheet:

  1. Jokaista leipää kohden paahda kolme paahtoleipää ja paista kolme siivua pekonia.
  2. Viipaloi tomaatti ohueksi ja pese salaatti.
  3. Voitele yksi leipä majoneesilla, aseta päälle kinkku, kalkkuna ja cheddar.
  4. Voitele majoneesilla toinen leipä ja aseta se cheddarin päälle majoneesipuoli alaspäin.
  5. Voitele toinenkin puoli majoneesilla ja aseta päällekkäin pekoni, salaatti ja tomaatti.
  6. Aseta viimeinen majoneesilla sivelty paahtoleipä päällimmäiseksi.
  7. Aseta cocktailtikut paikoilleen ja leikkaa leipä neljäsosiksi.
  8. Herkuttele!

 

Lähde: croutoncrackerjacks

Katso myös:

Kommentit

kommenttia