Pari vuotta sitten kansa villiintyi grillatusta oluttölkkikanasta. Oluttölkkikanan valmistusmenetelmä on näyttävän näköinen, mutta tulos ei aina ole onnistunut: Olut ei välttämättä höyrysty ja imeydy kanaan kunnolla. Grillauskausi ei myöskään kirjoitushetkellä ole kuumimmillaan, joten voisiko ”olutkanan” makuun päästä muulla keinoin?

Kyllä vaan voi!

Niksi piilee kanan liottamisessa oluessa. Monet kotikokit jo tietävätkin, että suolavedessä liotettu broileri kypsyy nopeammin ja mureammaksi kuin ”kylmiltään” uuniin laitettu siivekäs.

 

Tee siis näin:

  1. Kaada olutta isoon kulhoon ja aseta kanafileet siihen
  2. Lisää muita mausteita mielesi mukaan – ainakin suolaa kannattaa lisätä pari ruokalusikallista
  3. Anna mätkiintyä jääkaapissa muovikelmulla peitettynä tunnin ajan
  4. Paista normaalisti
  5. Herkuttele!

 

 

Katso myös:

Lähde: Makuja

Kuva: cyclonebill

Kommentit

kommenttia