Tiesitkö, että voit käyttää sormiasi pihvin kypsyyden testaamiseen?

Tämä ei tietystikään ole yhtä tarkka menetelmä kuin mittarin käyttäminen, mutta on kuitenkin hyvä taito osata tarvittaessa. Ohessa muutama peukalosääntö (- kirjaimellisesti!) pihvin kypsyyden arvioimiseen käsipelillä.

Ideana on, että tunnustelet peukalon alemman nivelen alapuolella olevaa kohtaa toisen kätesi sormilla. Kun liikutat peukaloasi, peukalon alapuolinen alue tuntuu kovemmalta tai pehmeämmältä, ja vastaa siten tietyissä asennoissa pihvin kypsyysastetta.

  • Pihvi on raaka silloin kun se tuntuu samalta kuin peukalon alapuolinen alue kämmenen ollessa auki
  • Medium-raaka: pidä peukaloa etusormea vasten ja tunnustele samaa kohtaa
  • Medium: peukalo vasten keskisormea
  • Medium +: peukalo vasten nimetöntä
  • Kypsä: peukalo vasten pikkurilliä

 

Lähde: Zagat

Katso myös:

Kommentit

kommenttia