Löytyykö kaapistasi vanhaa leivinjauhetta tai ruokasoodaa?

Vaikka päiväys olisi jo ummessa, niin jauhe saattaa olla edelleen käyttökelpoista. Tässä niksi jolla testaat onko jauhoista vielä nostattamaan leivoksiasi.

Toimi näin:

1. Kaada kulhoon desilitran lämmintä vettä

Niin lämmintä/kuumaa kuin hanasta tulee.

2. Jos testaat ruokasoodaa, lisää veteen tilkka etikkaa

Ruokasooda vaatii toimiakseen jotakin hapanta, joten veteen on lisättävä esimerkiksi etikkaa. Lisää veteen pieni tilkka (1/4 tl) väkiviinaetikkaa. Etikkaa ei tarvitse lisätä jos testaat leivinjauhetta, koska leivinjauheessa on mukana hapan ainesosa.

3. Lisää ripaus ruokasoodaa tai leivinjauhetta veteen

1/4 tl riittää.

4. Katso kupliiko aine vai ei

Jos ruokasooda tai leivinjauhe alkaa välittömästi kuplia ja porista veden pinnalla, niin aine on vielä hyvää käytettäväksi. Jos ei, niin on aika ostaa uutta!

 

Katso myös:

Lisää keittiöniksejä

 

Lähde: TheKitchn

Kommentit

kommenttia