Miltä kuulostaisi jos voisi jättää vehnäjauhojen ripottelun kokonaan pois taikinan kaulimisvaiheesta? Tällä niksillä se onnistuu!

 

Everyday Food-kanavan Thomas Joseph näyttää miten taikinan kauliminen todelliselta ammattilaiselta käy:

  1. Aseta taikina muovikelmuun, kiedo muovikelmu kokonaan sen ympäri ja muotoile siitä käsilläsi nelikulmio – karkea muoto riittää
  2. Aseta työtasolle joko leivinpaperi tai silikoninen leivontamatto (kuten videolla)
  3. Aseta taikina leivinpaperille tai silikonimatolle ja aseta muovikelmu taikinan päälle tasaisesti
  4. Anna taikinan jäähtyä muovikelmutettuna jääkaapissa
  5. Leikkaa taikinasta piparkakut tai keksit normaaliin tapaan ja paista ohjeiden mukaisesti

 

 

Katso myös:

Kommentit

kommenttia