Herkulliset ja ihanat kiivipuikot – näin valmistat!

Tämä suklainen kiiviherkku kuuluu sarjaan #PinterestFail, eli herkkuihin joita ihmiset katselevat Pinterestissä ja päättävät kokeilla myös itse, huonoin seurauksin. Yleisin syy näiden mehujäitten epäonnistumiseen on se, että suklaa ei pysy kiivin pinnalla. Syy on yksinkertainen: kiivin pinta on liian kostea. Kiiviviipaleet on siis pakastettava ennen kuin suklaan saa pysymään niissä.

Toinen epäonnistumismahdollisuus piilee suklaan sulattamisessa. Suklaa on sulatettava hyvin hitaasti, jatkuvasti sekoittaen, jotta suklaan rakenne ei mene pilalle. Suklaa on siksi parasta sulattaa epäsuoralla lämmöllä, esimerkiksi haudutuskattilassa.

Ohessa on FoodEaseTV:n video kiivipuikkojen valmistamiseen, ja alta löytyy niiden resepti suomennettuna.

Mitä tarvitaan:

  • 2 kiiviä, kuorittu ja viipaloitu pyöreiksi paloiksi, pakastettu
  • 1,2 dl kookosöljyä sulatettuna
  • 2,5 dl suklaata (tässä tapauksessa tummaa suklaata)

Vaiheet:

  1. Yhdistä tumma suklaa ja kookosöljy kulhossa
  2. Anna suklaan tekeytyä ja jäähtyä sitten huoneenlämpöiseksi
  3. Kuori ja pilko kiivit – työnnä tikut sisään ja pakasta vähintään 1h verran
  4. Dippaa jokainen kiivi suklaaseokseen ja pakasta uudelleen
  5. Tarjoile!

 

Katso myös:

Homemade kiwi fruit bars (kiivipatukat) – blogista Life tastes good

Näin teet hauskoja hedelmämehujääpuikkoja

Näin valmistat itse raakasuklaata

Kommentit

kommenttia