Helsingin keskustassa sijaitsevassa Painobaarissa tehtiin viime keskiviikkona terveystarkastus. Kaikki näytti olevan kunnossa, kunnes tarkastuksen loppuvaiheessa baarityöntekijä teki todellisen emämunauksen: Hän ei laittanut paninia lämmittäessään suojapäähinettä päähänsä. Paninin lämmittäminen kesti noin viisi sekuntia ja toimenpide suoritettiin mikroaaltouunia käyttäen.

Mitä mokasta seurasi? Ravintolan hygieniatasosta kertova Oiva-luokitus putosi A-luokasta B-luokkaan, vaikka Painobaarin muu hygieniataso todettiin hyväksi.

 

Painobaarin ravintolapäällikkö Aki Nylund ei lannistu viranomaispäätöksestä, vaan aikoo palauttaa Painobaarin parhaaseen A-luokkaan. Tätä varten hän on ostanut peräti tuhat hygieniapäähinettä ja kouluttanut henkilökuntansa pitämään päähinettä paninien lämmittämisen aikana.

”Jos se sitä vaatii, niin sitten ollaan ne hatut päässä 5 sekuntia. Asiakkailla on hauskaa, jos ei muuta”, Ruokala.netin haastattelema Nylund naurahtaa.

 

 

Katso myös: Mikroherkkuja

Lähde: Ruokala.net

Kuva: cyclonebill

Kommentit

kommenttia