Joskus keitetyn kananmunan kuoriminen käy kuin tanssi: kuori irtoaa helposti ja isoina palasina.

Toisinaan taas kuorta saa nyppiä pieninä paloina, jotka eivät meinaa millään lähteä irti. Mistä tämä johtuu?

Lea Lastikka Siipikarjaliitosta kertoo, että tämä johtuu pääasiassa munien tuoreuseroista. Tuoreen munan ja kuoren välissä oleva kalvo on vielä sitkeä, mistä johtuen kuorenpalaset eivät lähde helposti irti. Jo pari päivää vanhennuttuaan munan kuoret irtoavat helpommin.

Lastikan niksi kuoren helppoon irroittamiseen on tämä: kun olet keittänyt munan, anna sen seistä minuutin ajan ennen kylmään veteen laittamista. Lastikan mukaan minuutin ajan ”vetäydyttyään” munankuoret irtoavat helpommin.

Lähde: Aamulehti

Kommentit

kommenttia