Ruoanjämät on kätevää säilöä muovisiin säilytysastioihin ja syödä seuraavana päivänä. Erilaisista currykastikkeista ja lihamuhennoksista jää kuitenkin helposti epämääräisiä hajuja, jotka eivät meinaa lähteä millään. Tässä viisi tapaa poistaa hajut kertaheitolla.

 

1. Säilö astiat suolahyppysellisen kanssa

  • Lisää astioihin pesun jälkeen reilu hyppysellinen suolaa. Suola imee itseensä astiaan pinttyneet hajut ja rasvan. Muista pyyhkiä suola pois ja huuhtaista astia ennen käyttöä.

 

2. Liota astiaa etikassa

  • Kaada astiaan väkiviinaetikkaa ja anna seistä vähitään kolme minuuttia. Pese astia tämän jälkeen saippualla ja vedellä normaaliin tapaan.

 

3. Pese astiat tiskikoneen ylimmällä tasolla

  • Älä aseta muovisia astioita alemmalle tasolle, koska kuuma pesuvesi voi saada astiat sulamaan muodottomiksi.

 

4. Ruokasoodaratkaisu

  • Ruokasooda irrottaa hajuja tehokkaasti. Tee ruokasoodasta ja vedestä tahna ja hiero sitä astian pohjaan ja reunoille. Anna seistä päivän verran. Pese ja huuhtele.

 

5. Malttia purkkien ja purnukoiden keräilyyn!

  • Kaikkia hillopurkkeja ei kannata säästää, vaikka se ekologisesti järkevää olisikin. Erilaisten säilytysastioiden kerryttäminen kaappeihin aiheuttaa ongelman, jonka moni varmasti tunnistaa: Sopivaa kantta ei meinaa löytyä millään. Hanki siis kerralla hyvät säilytysastiat ja pitäydy niissä.

 

 

Katso myös: Lisää keittiövinkkejä

Lähde: Womens Health Magazine / Food52

Kommentit

kommenttia