Oliiviöljy säilyy pitkään avattuna – jopa kolme kuukautta – kunhan pulloa säilyttää oikein.

Tässä neljä pahinta oliiviöljyn vihollista.

1. Lämpö

  • Paras paikka avatulle oliiviöljypullolle on pimeässä ja huoneenlämmössä. Esimerkiksi lieden päällä oliiviöljy altistuu sekä lämmölle että valolle, jotka molemmat heikentävät öljyn säilyvyyttä ja makua.

2. Valo

  • Laadukas oliiviöljy on aina pakattu tummaan pakkaukseen, joka päästää vain vähän valoa lävitseen.

3. Muovi

  • Laadukas oliiviöljy myydään myös aina lasipullossa, ei muovisessa pakkauksessa. Muovi maistuu öljyssä, eikä se taatusti maistu hyvältä.

4. Ilma

  • Säilytä oliiviöljysi ilmatiiviisti. Kun öljy alkaa vähetä, voit vähentää öljyn altistusta ilmalle kaatamalla sen pienempään pulloon. Voit myös ilmata pullon ilmauslaitteella.

 

Katso myös:

Lähde: Makuja

 

Kommentit

kommenttia