Haimasyöpä on yksi tappavimmista syövistä.

Erityisen salakavalan siitä tekee se, että syöpä ehtii kehittyä yleensä pitkälle ennenkuin se huomataan. Haimasyövän riskitekijöistä ei myöskään ole aiemmin ollut selkeää kuvaa. Ruotsalaistutkimus antaa kuitenkin viitteitä haimasyövälle altistavista tekijöistä.

Ruotsalaistutkimuksen mukaan haimasyövän suurimmat riskitekijät ovat tupakointi ja helikobakteeri-infektio. Helikobakteeri-infektio on puolestaan yhteydessä toiseen yleiseen syntiin eli alkoholinkulutukseen. Alkoholia runsaasti kuluttavilla on muita useammin haimainfektio.

Vältä siis näitä:

  • Tupakointi
  • Alkoholi

Suosi näitä:

 

Katso myös:

Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

 

Lähde: Terve, Iltalehti

Kommentit

kommenttia