Gordon Ramsayn kanssa olemme jo kokkailleet mm. täydellistä riisiä, täydellistä spagettia ja täydellistä pihviä. Nyt vuorossa on ankanrintaa jota voi kuvailla vain yhdellä sanalla: täydellistä – perfect! Vinkit oheisella videolla ja suomennettuna alla.

  • Esilämmitä uuni 200-asteiseksi.
  • Mausta rintapalat suolalla ja pippurilla. Suola auttaa tuomaan veden pois ankanrasvasta.
  • Aloita rintapalojen paistaminen kylmällä paistinpannulla, ei öljyä. Kylmä ja asteittain lämpenevä pannu auttaa irroittamaan rasvan pihveistä paremmin kuin esilämmitetty.
  • Käännä pihvejä kun rasva on tullut ulos pihveistä pannulle.
  • Laita rintapalat pannulle nahkapuoli alaspäin ja pannu uuniin 6 – 8 minuutiksi.
  • Jos paistinpannussasi on muovinen kahva, siirrä rintapalat ensin uunivuokaan. Esilämmitä uunivuoka uunissa.
  • Ota pihvit uunista ja testaa sormella – niiden pitäisi olla hieman ”joustavat” ja pehmeät sormella tökittäessä.
  • Kaada rasva paistinpannulta talteen. Voit käyttää sitä esim. perunoiden paistamisessa.
  • Leikkaa vähintään sentin paloiksi – ei liian ohuiksi tai siivut kylmenevät nopeasti.
  • Herkuttele!

 

Lähde: Gordon Ramsay

Katso myös:

Kommentit

kommenttia