Täydellisen pihvin paistamiseen liittyy pari tärkeää niksiä.

Kun pihvit sihisevät valmiina grillissä tai pannulla ja maha jo mouruaa, on suuri houkutus tarjoilla ne saman tien. Olisi kuitenkin syytä antaa pihvien vetäytyä hetken aikaa lämmittämisen jälkeen. Pihvin nesteet nimittäin asettuvat tasaisesti pihvin sisuksiin vasta hetken aikaa jäähdyttyään. Näin pihvi itse asiassa vasta saa mureutensa.

Jos pihviä alkaa heti työstää, nesteet puristuvat ulos, jolloin lopputuloksena on kuiva pihvi ja kostea lautanen. Jos grillaat pihvejä ulkona, laita grillistä nostetut pihvit folioon ja anna niiden mätkiintyä viisi minuuttia ennen tarjoilua. Folio pitää pihvit lämpiminä ja mehevinä.

Jos aiot paistaa fileepihvin paistinpannulla, niin kannattaa huomioida pihvin reunassa oleva rasvakerros, joka kannattaa hyödyntää paistorasvana. Aloita siis paistaminen pitämällä pihviä grillipihdeillä sivuttain pannulla, niin että rasva sulaa. Sitten vaan paistamaan – muuta rasvaa et välttämättä tarvitsekaan!

Katso myös oheinen video, missä Gordon Ramsay näyttää miten täydellisen pihvin paistaminen käy.

Katso video yllä!

Lähde: Cooking Light

Kommentit

kommenttia