Kasvisten grillaaminen on helppoa ja nopeaa. On kuitenkin hyvä tietää tietyt vaiheet joita ei kannata unohtaa ennen kasvisten nakkaamista grilliin.

Vaiheet – kasvisten grillaus

  1. Pese kasvikset
  2. Öljyä kasvikset esim. oliiviöljyllä
  3. Voit valmistaa simppelin marinadin kasviksille sekoittamalla oliiviöljyä, sitruunamehua, pilkottuja tuoreita yrttejä suhteessa 1:1:1. Lisää myös valkosipulia jos haluat, ja kaada marinadi grillattavien kasvisten päälle. Anna mätkiintyä hetki ja ei muuta kuin grillaamaan!
  4. Esilämmitä grilli
  5. Harjaa grilliritilä messinkiharjalla ja öljyä se oliiviöljyyn dipatulla paperilla.
  6. Aseta vihannekset grilliin. Voit laittaa pienet vihannespalat varrastikkuihin – näin ne eivät putoa ritilän väleistä. Muista liottaa varrastikkuja ennen grilliin laittamista.
  7. Voit keittää paksumpia vihanneksia (esim. perunoita) hetken ennen grilliinasettamista. Näin ne kypsyvät nopeammin.
  8. Voit grillata pieniksi pilkottuja vihanneksia myös alumiinifoliossa – näin ne eivät pala niin helposti.

 

Lähde: Allrecipes

Katso myös:

Kommentit

kommenttia