Perunamuusin voi mokata perinteisellä tyylillä, esimerkiksi keittämällä perunoita liikaa.

On kuitenkin mahdollista tehdä suunnilleen kaikki oikein, mutta saada silti tulokseksi perunaliisteriä. Tämä selittyy perunan biologialla, josta kaikki eivät tiedä.

Peruna koostuu tärkkelyssoluista, jotka paisuvat keitettäessä. Jos perunaa survoo liian rajusti ennen keittämistä, tärkkelyssoluja tuhoutuu. Tällöin perunan solut eivät luonnollisestikaan paisu keitettäessä, vaan tulos on liisterimäistä velliä. Vältä siis tehosekoittimia survoessasi perunoita.

Käytä niiden sijaan perinteisiä keinoja, esim. haarukkaa. Muista myös ostaa aina jauhoperunoita muusia tehdessäsi, esim. lajiketta Rosamunda. Jauhoperunoiden tärkkelysrakenne on sellainen, että ne muusaantuvat helpommin. Tällöin tehosekoittimia ei tarvitse edes harkita.

Lähde: Cookinglight.com

 

Kommentit

kommenttia