Tässäpä hauskaa purtavaa kahvin kanssa! Nämä vesimelonikeksit ovat maultaan jotakin pikkuleivän ja murokeksin välimaastosta, mutta näyttävät pieniltä meloninsiivuilta. Alla on suomennos Youtube-käyttäjä kawaiisweetworldin reseptistä.
Mitä tarvitaan
- 1,8 dl voita
- 1,8 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 1/2 tl vaniljauutetta tai -sokeria
- 4,7 dl puolikarkeaa vehnäjauhoa
- 0,6 dl leivinjauhetta
- hyppysellinen suolaa
- punaista ja vihreää elintarvikeväriä
- 0,6 dl pieniä suklaamuruja
Huom: mitat ovat Amerikan cup-mittoja, tästä syystä erikoisen näköiset pyöristykset. Leivonnassa liian suuret pyöristykset voivat kertaantua ja olla kohtalokkaita, joten jos haluat pyöristää esim. 0,6 -> 0,5 niin tee se omalla vastuulla. Mielellämme kuulemme leivontakokemuksia Facebook-sivuillamme!
Vaiheet
- Vispaa voi ja sokeri isossa kulhossa. Vispaa sekaan muna ja vanilja.
- Yhdistä erillisessä kulhossa vehnäjauhot, suola ja leivinjauhe. Lisää seos hiljalleen voi-sokeriseokseen ja sekoita hyvin.
- Ota erilleen n. 2,4 dl taikinaa. Värjää loput taikinat punaiseksi. Pyörittele taikinasta noin 15 cm mittainen pötkylä, laita muovikelmuun ja jääkaappiin n. 2 tunniksi.
- Jaa erilleen otettu taikina kahteen. Värjää toinen pala vihreäksi ja jätä toinen pala värjäämättä. Laita molemmat palat muovikelmuun ja jääkaappiin noin tunniksi.
- Ripottele hieman vehnäjauhoa pöydälle ja kauli värjäämätön taikina nelikulmioksi, jonka mitat ovat n. 15 cm x 16,5 cm. Rullaa punainen taikinapötkylä valkoisen taikinan sisään.
- Kauli vihreä taikina noin 15 cm x 17 cm levyiseksi nelikulmioksi, ja rullaa puna-valkoinen taikinapötkylä vihreän taikinan sisään. Peittele koko komeus taas kelmulla ja laita jääkaappiin noin 2 tunniksi.
- Leikkaa pötkylästä noin puolen sentin paksuisia viipaleita, ja puolita viipaleet puoliympyröiksi. Painele suklaamuruja ”siemeniksi”. Aseta keksit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paista 175 asteessa 9 – 11 min tai kunnes keksit ovat kiinteitä mutta eivät vielä ruskeita. Nosta keksit ritilälle viilenemään.
Lähde: kawaiisweetworld
Katso myös:
- Aprikoositäytekeksit – blogista Annin uunissa
- Tosivegen keksit – blogista Mustikkasuu leipoo
- Sateenkaarijuustokakku
- Helpot suklaamurukeksit
Jaa tämä artikkeli toiselle herkkusuulle