Näin teet itse herkulliset shottilasit!

Dominique Ansel on newyorkilainen leipuri, joka on tullut kuuluisaksi erityisesti cronitsistaan sekä suklaamurukekseistä muovaamastaan maitoshotti”lasista”. Keksiä ei siis tarvitse enää dippailla maitoon, koska maito on jo keksissä! Woot!

Nyt näitä tajunnanräjäyttäviä cookie-shottilaseja voi leipoa myös itse, esimerkiksi oheisen Popsugar-kanavan video-ohjeen mukaisesti. Resepti on suomennettuna alla. Käännöksessä esimerkiksi cup-mittaa ei ole pyöristetty niin paljon kuin ehkä voisi, joten luvut ovat hieman hassuja. Pyöristä omalla riskilläsi enemmän jos haluat – se on luultavasti ihan ok lopputuloksen kannalta.

Mitä tarvitaan (itse keksejä varten)

  • Pieniä alumiinikuppeja shottilasien muotoilua varten, tai muffinssivuoka
  • 2,4 dl leivontarasvaa
  • 0,8 dl kidesokeria
  • 1,2 dl ruskeaa sokeria
  • 1 iso munankeltuainen
  • 2 tl vaniljauutetta(/sokeria)
  • 4,7 dl puolikarkeaa vehnäjauhoa, siivilöity
  • 1/2 tl suolaa
  • 2,4 dl pieniä suklaamurusia
  • 2,4 dl sulatettavia suklaanappeja (kupin sisäpintaa varten)
  • 3,5 dl maitoa
  • 1,5 tl vaniljauutetta(/sokeria) (maidon maustamiseen, oman maun mukaan)

Vaiheet

  1. Esilämmitä uuni 175-asteiseksi
  2. Sekoita isossa kulhossa keskenään leivontarasva sekä kiteinen että ruskea sokeri.
  3. Lisää kulhoon keltuainen ja vanilja, ja sekoita
  4. Lisää vaiheittain vehnäjauho ja suola samalla sekoittaen, kunnes seos on tasainen. Lisää suklaamurut ja sekoita. Taikinan tulisi hyvin kuivaa ja murenevaa tässä vaiheessa.
  5. Öljyä alumiinikuppien sisäpintaa ja muotoile taikinasta shottilasit muottien sisälle. Seinämien tulisi olla vähän puolta senttiä paksummat. Painele taikina tiiviisti muotin seinämille. Laita taikina jäähtymään jääkaappiin n. puoleksi tunniksi.
  6. Paista n. 20 minuuttia, tai kunnes keksit alkvat juuri ruskistua. Ota uunista ja anna jäähtyä kokonaan.
  7. Sulata suklaa ja kaada kukin shottilasi n. puolilleen. Kääntele shottilasia niin että suklaa peittää reunat kokonaan. Anna suklaan seistä minuutin ajan ja kaada sitten ylimääräiset suklaat takaisin kulhoon.
  8. Anna suklaan jäähtyä kovaksi keksishottilasien pinnalla.
  9. Mausta maito halutessasi vanilja-aromilla, kaada maito shottilaseihin ja tarjoa.

 

Lähde: Yumsugar/Popsugar

Katso myös: lisää jälkiruokaideoita

Kommentit

kommenttia