Vesimelonin viipalointi ja kuutiointi käy helposti seuraavilla ohjeilla

  1. Pese ensin kätesi ja melonin kuori juoksevan veden alla. Vesimelonit kasvavat maassa, joten pinta ei ole puhdas, vaikka siltä näyttäisikin. Melonia leikatessa pinnalla mahdollisesti olevaa likaa siirtyy myös hedelmälihaan.
  2. Leikkaa meloni puoliksi, sitten neljäsosiksi
  3. Aseta palat leikkuulaudalle terävä kärki ylöspäin
  4. Tee poikittaisia pystysuoria viiltoja kuoreen asti, muutaman senttimetrin välein
  5. Tee sitten viiltoja leikkauspinnan suuntaisesti, muutaman senttimetrin välein
  6. Tee samanlaiset viillot palan toiselta sivulta päin, aina kuoreen saakka

Tulos: siistejä melonikuutioita!

Oheisella videolla on esitetty vaihtoehtoinen tapa käsitellä melonia. Siinä meloni kuoritaan aluksi kokonaan.

 

Lähde: Our Best Bites

Kommentit

kommenttia