Tomaatin kuoriminen kuuluu jokaisen kokin perustaitoihin.

Kastikkeet ja liemet onnistuvat paremmin kun tomaatti ensin riisutaan kuorestaan.

Näin käy tomaatin kuoriminen:

  1. Tee ensin tomaatin pohjaan pieni X:n muotoinen leikkaus veitsellä. Tämä on se kohta josta tulet avaamaan tomaatin kuin kypsän banaanin.
  2. Ota kulho ja laita siihen kylmää vettä, ja jos mahdollista, myös jääpaloja
  3. Ota kattila, laita vettä kattilaan, kattila liedelle ja odota kunnes vesi kiehuu.
  4. Laita tomaatti kiehuvaan veteen noin 20 sekunniksi
  5. Ota tomaatti vedestä esimerkiksi metallisia salaattiottimia käyttäen
  6. Laita tomaatti kylmään veteen ja anna viilentyä hetki
  7. Kuori tomaatti tekemäsi X-viillon kohdalta. Valmista!

Katso video yllä!

Lähde: Wikihow

Kommentit

kommenttia