Keitetyt kasvikset menettävät usein kirkkaat värinsä ja näyttävät ruokapöydässä vähemmän herkullisilta.

Saat värit säilymään paremmin, kun noudatat näitä kolmea sääntöä:

Sääntö 1: Älä keitä liikaa

Esimerkiksi parsakaalille ja parsalle riittää muutama minuutti kiehuvassa vedessä. Seitsemän minuutin paikkeilla ne alkavat jo menettää väriään.

Sääntö 2: “Shokeeraa”

Eli laita kasvikset keittämisen jälkeen hetkeksi jääkylmään veteen. Tämä lopettaa kypsymisen, joka siis muutoin jatkuu vielä pitkään keittämisen jälkeen.

Sääntö 3: Lisää kastike juuri ennen tarjoilua

Jos aiot tarjoilla kasvikset happaman kastikkeen kanssa (esim. etikka- tai sitruunamehupohjaisen), niin lisää kastike vasta juuri ennen tarjoilua. Happamuus vie kasvisten värit nopeasti.

 

Lähde: Cookinglight.com

Kommentit

kommenttia