Keitetty kananmuna on monille erottamaton osa aamiaista. Aivan joka kerta kananmunasta ei kuitenkaan tule niin hyvää kuin haluaisit. Olit sitten kovan tai vähän pehmeämmän kananmunan ystävä, näitä kuutta vaihetta seuraamalla onnistut joka kerta.

 

1. Laita kananmunat kattilaan ja lisää kylmää vettä

 

2. Käännä liesi kuumimpaan asentoon

  • Anna veden kiehahtaa kunnolla, niin että kuplia nousee pintaan reilusti

 

3. Kun vesi on kiehahtanut, käännä lämpö kokonaan pois

  • Ota kattila pois liedeltä ja aseta kansi päälle

 

4. Kun olet ottanut kattilan pois liedeltä, aseta munakello tai kännykkä hälyttämään seuraavasti, riippuen millaista munaa tavoittelet:

  • 4 minuuttia: Keltuainen ja valkuainenkin ovat vielä hieman nestemäiset
  • 6 minuuttia: Valkuainen kiinteähkö, keltuainen on jo melko kiinteä mutta ”kiisselimäinen”
  • 10 minuuttia: Valkuainen kiinteä, keltuainen on kiinteä mutta vielä sisuksestaan aavistuksen ”kermaisa”
  • 12 minuuttia +: kova muna

 

5. Siirrä kananmunat keitinvedestä kylmään veteen

  • Parhaiten munankuoret irtoavat kun munat asettaa jääveteen hetkeksi

 

6. Kuori ja herkuttele!

 

Mitkä ovat sinun kananmunaniksisi?

 

 

Katso myös:

Lähde: TheKitchn

Kommentit

kommenttia