Vietnamissa kahvi valmistetaan varsin eri tavalla kuin Suomessa tai länsimaissa ylipäätään. Merkittävimmät erot liittyvät suodatustapaan ja kahvimaitoon. Vietnamilaiskahvi suodatetaan kuppi kerrallaan käyttäen metallista Phin-suodatinta, ja maidon sijaan käytetään makeaa maitotiivistettä – yleensä tuotemerkkiä Longevity. Näitä molempia kannattaa kysellä itämaisiin ruokiin ja tuotteisiin erikoistuneista liikkeistä, tai etsiä ne netistä.

Katso alta oheisen Tastemade-kanavan suomennetut ohjeet, hanki välineet ja valmista makoisat vietnamilaissumpit!

Mitä tarvitaan

  • 2 rkl maitotiivistettä (Tastemaden suositus: Longevity-merkkistä)
  • 1,5 rkl jauhettua kahvia (Tastemaden suositus: Trang Nguyen -merkkistä)
  • n. 1 dl vettä
  • Phin-suodatin

Vaiheet

  1. Lisää kahvi Phin-filtteriin ja sekoita tasaiseksi.
  2. Paina suodattimen mäntä kahvin päälle.
  3. Lisää pieni loraus kiehuvaa vettä. Tämä takaa tasaisen suodatustuloksen.
  4. Odota 1 min. Sitten kaada suodatin täyteen kuumaa vettä.
  5. Tyypillisesti suodatuksessa kestää 3 – 5 min.
  6. Sekoita, nauti, toista!

 

Katso myös: muut kahvireseptit ja -jutut Herkkusuussa

Kommentit

kommenttia