Joulukiireiden keskellä mikro saattaa tuntua houkuttelevalta vaihtoehdolta ruokien lämmittämiseen. Laatikkoruokien uudelleenlämmittämiseen mikro voi toimiakin, mutta joulutorttuja ei kannata mikroon laittaa. Lehtevä taikina, hillo ja mikroaaltosäteily eivät sovi yhteen.

 

Ei joulutorttuja mikroon – miksi näin?

Jos olet joskus erehtynyt lämmittämään torttuja mikrossa, niin tiedätkin ehkä jo miksi se ei kannata: Lehtitaikina menettää ilmavuutensa ja tortuista tulee sitkeitä. Lisäksi hillo voi alkaa kiehua, mikä johtaa hillon maun huononemiseen ja yllättäviin kielen palamisiin.

Miten tortut sitten kuuluisi lämmittää? Uunissa, aivan kuten niitä valmistettaessakin.

 

 

Katso myös:

Lähde: Makuja

Kuva: Mysid

Kommentit

kommenttia