Gordon Ramsay näyttää oheisella videolla miten hän käsittelee luutonta lohifileetä. Vinkit fileoimiseen suomennettuna alla.

  • Käytä leveää, joustavaa fileointiveistä. Teroita veitsi teräväksi – katso ohjeet täältä.
  • Aloita nahkan poistaminen kalan häntäpäästä. Ennen puoliväliä käännä häntä ympäri kuten Gordon tekee videolla ja tarkista, ettei kalaa jää liikaa nahkaan kiinni.
  • Pyöräytä nahkaa sormiesi ympärille – näin saat hieman lisää voimaa veitsityöskentelyyn.
  • Raavi veitsellä hieman lihan pintaa niin että kylkiruodot nousevat pystyyn.
  • Käytä pinsettejä kylkiruotojen poisottamiseen. Voit käyttää keittiöpinsettejä tai normaaleja pinsettejä.

 

Lähde: Gordon Ramsay

Katso myös:

Kommentit

kommenttia