Tässä kuusi hallittua askelta sokerista luopumiseen.

Sokeri on kuin mikä tahansa huumausaine: Jos siitä luopuu kokonaan liian nopeasti, voi helposti haksahtaa takaisin vanhoihin herkuttelutottumuksiinsa. Katso vinkit sokerista luopumiseen alla!

1. Jätä limsat

  • Limsat ovat täynnä tyhjiä kaloreita ja nopeita hiilihydraatteja, jotka nostavat kehon insuliinitasoa äkkinäisesti. Jos veden naukkailu tuntuu tylsältä, juo vaikka makeuttamatonta teetä tai kahvia.

2. Jätä alkoholi

  • Alkoholipitoiset juomat – erityisesti siiderit ja lonkerot – ovat erittäin sokeri- ja kaloripitoisia. Jätä alkoholijuomat juhlatilaisuuksiin (tämä ei tarkoita joka perjantaita ja lauantaita!)

3. Jätä pikaruoat ja snacksit

  • Suklaapatukat, munkit, leivokset, jopa myslipatukat… Jätä ensin ne snacksit joita himoitset eniten ja korvaa ne hedelmillä.

4. Jätä valkoiset vehnäjauhot

  • Valkoinen vehnäjauho on huomattavasti lihottavampaa ja epäterveellisempää kuin täysjyvätuotteet. Itse asiassa kehosi reagoi valkoiseen vehnäjauhoon samalla tavalla kuin puhtaaseen sokeriin. Jätä siis kaikenlaiset valkoiset leivät, keksit ja pasta.

5. Poista ruokavaliostasi piilosokerit

  • Tässä vaiheessa olet jo todennäköisesti pudottanut painoasi – onneksi olkoon! Nyt voit keskittyä monimutkaisempiin ongelmiin, kuten piilosokeriin. Piilosokeria on yleisesti kaikenlaisissa prosessoiduissa elintarvikkeissa, kuten salaatinkastikkeissa ja muroissa. Lue siis tuoteselosteet tarkasti läpi ja suosi mahdollisimman luonnonmukaisia elintarvikkeita.

6. Pidä linjasi

  • On OK herkutella silloin tällöin, mutta tunne rajasi: Jos ajattelit ottaa vain pari keksiä mutta ahmitkin koko purkillisen, niin tiedät että ensi kerralla ei kannata ottaa yhtäkään. Kun olet tottunut vähäsokeriseen ruokavalioon ja makuaistisi on palautunut normaaliksi, sokeriset herkut alkavat maistua liian makeilta – ne alkavat suorastaan etoa. Tällöin hedelmät riittävät hyvin tyydyttämään ajoittaisen makeannälän.

 

Katso myös:

Lähde: Womens Health Magazine

Kommentit

kommenttia